Laktoseintoleranz Symptome

Δυσανεξία στη λακτόζη

Δυστυχώς υπάρχει μεγάλη παραπληροφόρηση σχετικά με τη δυσανεξία στη λακτόζη. Εάν θεωρείται ότι έχετε δυσανεξία στη λακτόζη, διαβάστε τις παρακάτω πληροφορίες.

Η δυσανεξία στη λακτόζη, σχετίζεται με γαστρεντερικές διαταραχές οι οποίες οφείλονται στην έλλειψη εντερικής λακτάσης, ένα ένζυμο που χρειάζεται για να διασπάσει τη λακτόζη.

Εάν η λακτόζη δεν πεπτεί προκαλεί  στομαχικούς πόνους και αέρια. Δυστυχώς δεν υπάρχει θεραπεία για τη δυσανεξία στη λακτόζη, αλλά τα συμπτώματα μπορούν να βελτιωθούν μέσω της δίαιτας.

Πολλοί άνθρωποι που θεωρούν ότι έχουν δυσανεξία στη λακτόζη, δεν έχουν ποτέ διαγνωστεί από επαγγελματία. Στην πραγματικότητα σχετίζουν κάποια συμπτώματα όπως εντερικές διαταραχές, ή σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου τα οποία προκύπτουν μετά την κατανάλωση λαχανικών, με την κατανάλωση γαλακτοκομικών, και τα αποκλείουν από τη διατροφή τους χωρίς λόγο.

Ακόμα όμως και εάν έχετε διαγνωστεί με δυσανεξία στη λακτόζη μπορείτε να καταναλώνετε μικρές ποσότητες γαλακτοκομικών οποία είναι εξαιρετική πηγή ασβεστίου για το σώμα. Η ποσότητα κατανάλωσης γαλακτοκομικών διαφέρει από άτομο σε άτομο. Τα άτομα που δεν  καθόλου γαλακτοκομικά για πολλά χρόνια μπορεί να εμφανίσουν χρόνιες όπως οστεοπόρωση, υπέρταση και ορισμένοι τύποι καρκίνων. Εάν έχετε συμπτώματα δυσανεξίας σε μεγάλο βαθμό, το καλύτερο θα ήταν να απευθυνθείτε στο γιατρό ή στο διατροφολόγο σας, έτσι ώστε να σας καθοδηγήσει να λαμβάνεται τα συγκεκριμένα συστατικά από άλλες πηγές.

Tips για να καταναλώνετε γαλακτοκομικά ενώ έχετε διαγνωστεί με δυσανεξία.

  • Πίνετε γάλα με άλλα γεύματα ή σνακς. Τα συμπτώματα είναι γενικά πιο ήπια όταν το γάλα δεν καταναλώνεται σκέτο.
  • Προτιμάτε τα προιόντα με μειωμένη λακτόζη ή χωρίς λακτόζη.
  • Τρώτε σκληρά τυριά τα οποία έχουν πολύ ασβέστιο και λίγη λακτόζη.
  • Μπορείτε να λαμβάνετε το ένζυμο λακτάσης σε μορφή συμπληρώματος, το οποίο υπάρχει σε μορφή σταγόνων και καταναλώνεται πριν το γεύμα.

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ;

Προγραμματίσετε τη συνεδρία σας, μιλήστε μας για τις ανάγκες σας και θα σας δείξουμε τον τρόπο!
Decorative Image 1 Decorative Image 2 Decorative Image 3 Decorative Image 4
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.